Menu

Kiinteistöt, niiden myynti, osto ja vuokraus


minusta

Kiinteistöt, niiden myynti, osto ja vuokraus

Oletko kenties myymässä tai ostamassa asuntoa tai taloa? Tai ehkäpä etsinnässäsi on uusi vuokra-asunto. Oli asumistilanteesi mikä tahansa toivon, että blogini auttaa sinua kaikessa kiinteistöön liittyvissä pulmissa. Useaan otteeseen muuttaneena, olen kokenut niin omakoti- kuin kerrostaloasumisenkin. Niin yksin kuin kimppakämpässäkin. Nämä kokemukset ovat inspiroineet minua perustamaan tämän kiinteistöalaan liittyvän blogini. Kirjoituksissani tarkastelen esimerkiksi sitä, mitä kaikkea asuntokaupoissa on hyvä ottaa huomioon, olit sitten myymässä vanhaa taloasi tai ostamassa uutta. Pohdin myös kiinteistönvälittäjän roolia prosessissa sekä pyrin antamaan vinkkejä siihen mitä asuntoaan itse myyvän tulisi huomioida. Lisäksi saatan myös paneutua alan uranäkymiin. Oli siis asumismuotosi mikä tahansa uskon, että löydät blogistani juuri sinulle mielenkiintoisia aiheita. Otan myös mielelläni vastaan kommentteja aiheeseen liittyen!

Viimeisimmät julkaisut

Mitä tekee isännöitsijä ja mitä isännöintipalvelut sisältävät?
24 August 2023

Isännöitsijä on tärkeä henkilö taloyhtiössä, joka

Liiketilat kannattaa suunnitella hyvin toimiviksi
20 April 2023

Liiketilat suunnitellaan aina yksilöllisesti yrity

Isännöintitoimisto on taloyhtiön hallituksen oikeakäsi
23 June 2022

Miljoonat suomalaiset asuvat taloyhtiöissä, kuten

Toimitilat ovat yrityksen käyntikortti
8 October 2021

Oikeanlaisten toimitilojen valinta yritykselle on

Päivystävä lukkosepänliike auttaa vuorokauden ympäri
28 March 2021

Mukavaa, että olet löytänyt lukoista ja avaimista

Liiketilat kannattaa suunnitella hyvin toimiviksi

Liiketilat suunnitellaan aina yksilöllisesti yrityksen mukaan. Yrityksen tulisi pystyä toimimaan tiloissa mahdollisimman hyvin ja niiden tulisi myös palvella yrityksen työntekijöiden tarpeita ja toiveita sekä tarjota tilat turvalliseen, ergonomiseen ja terveelliseen työympäristöön. Olipa kyseessä vuokrattavat toimitilat tai yrityksen omistuksessa olevat tilat, on tärkeää, että yrityksen konsepti toimii niissä parhaalla mahdollisella tavalla. Tällä kertaa aiheena blogissa on liiketilat ja mitä kannattaa ottaa huomioon niiden suunnittelussa. Toivottavasti pystymme tarjoamaan mielenkiintoista ja hyödyllistä luettava aiheesta.

Visuaalinen ilme on tärkeä osa liiketiloissa

Liiketiloja suunnitellessa on tärkeää kiinnittää huomiota visuaaliseen ilmeeseen, koska se heijastaa koko yrityksen ilmettä, kuvastaa sen arvomaailmaa sekä luo tilan siellä mahdollisesti myytäville tuotteille. Riippuen, minkälaiselle yritykselle liiketila suunnitellaan, saattaa se toimia näyttelytilana, joko yrityksen omille tuotteille, palveluille tai heidän edustamilleen tuotteille tai palveluille. Asiakaskunta ratkaisee myös sen, minkälainen visuaalinen ilme liiketilassa palvelee parhaiten heitä. Tiloja suunnitellessa on myös tärkeää miettiä, minkälaisia toimintoja liiketilassa tehdään ja minkälaisia tiloja niihin tarvitaan. Usein liiketilassa tarvitaan myymälä- tai näyttelytilojen lisäksi esimerkiksi työpisteitä, neuvottelutilat, sosiaalitilat, kuten keittiö ja wc ja yrityksestä riippuen saattaa olla tarvetta tilalle, jossa voi säilyttää erilaisia materiaaleja tai näytteitä.

Sijainti vaikuttaa yrityksen menestykseen

Liike- tai toimitiloja valitessa, kannattaa myös miettiä, minkälainen sijainti olisi paras vaihtoehto. Sijaintiin vaikuttaa yrityksen toimiala ja se, täytyykö niiden sijaita hyvien julkisten kulkuyhteyksien päässä vai onko tärkeää, että ne ovat helposti autolla saavutettavissa tai ovatko molemmat tärkeitä. Tilojen sijainnin kannalta on olennaista myös, missä ja miten potentiaaliset asiakkaat liikkuvat. Sijainti vaikuttaa myös tilojen hintaan, ydinkeskustassa tilat ovat yleensä kalliimmat kuin kauempana keskustassa ja niihin voi myös olla hankalaa tulla autolla parkkipaikkojen vähäisyyden vuoksi. Ympäristöllä on kuitenkin vaikutusta yrityksestä syntyvään mielikuvaan ja osalle yrityksistä voi olla esimerkiksi synergiaetua sijaita samalla alueella muiden samankaltaisten yritysten kanssa.

Toimitilojen ja liiketilojen täytyy olla sekä esteettisesti miellyttävät ja palvella niissä työskentelevien henkilöiden että asiakkaiden tarpeita toimivuuden, ergonomian, esteettisyyden ja käyttäjälähtöisyyden kannalta. Liiketiloja suunnitellessa ollaan myös usein ajankohtaisuuden ja kestävien ratkaisujen rajapinnassa; liika trendikkyys ei sovi jokaiselle toimialalle, mutta usein liiketilat tuovat ajanhenkeä esille monella tavalla. CRE PREMISES tarjoaa vuokrattavat toimitilat Helsingissä.