Menu

Kiinteistöt, niiden myynti, osto ja vuokraus


minusta

Kiinteistöt, niiden myynti, osto ja vuokraus

Oletko kenties myymässä tai ostamassa asuntoa tai taloa? Tai ehkäpä etsinnässäsi on uusi vuokra-asunto. Oli asumistilanteesi mikä tahansa toivon, että blogini auttaa sinua kaikessa kiinteistöön liittyvissä pulmissa. Useaan otteeseen muuttaneena, olen kokenut niin omakoti- kuin kerrostaloasumisenkin. Niin yksin kuin kimppakämpässäkin. Nämä kokemukset ovat inspiroineet minua perustamaan tämän kiinteistöalaan liittyvän blogini. Kirjoituksissani tarkastelen esimerkiksi sitä, mitä kaikkea asuntokaupoissa on hyvä ottaa huomioon, olit sitten myymässä vanhaa taloasi tai ostamassa uutta. Pohdin myös kiinteistönvälittäjän roolia prosessissa sekä pyrin antamaan vinkkejä siihen mitä asuntoaan itse myyvän tulisi huomioida. Lisäksi saatan myös paneutua alan uranäkymiin. Oli siis asumismuotosi mikä tahansa uskon, että löydät blogistani juuri sinulle mielenkiintoisia aiheita. Otan myös mielelläni vastaan kommentteja aiheeseen liittyen!

Viimeisimmät julkaisut

Mitä tekee isännöitsijä ja mitä isännöintipalvelut sisältävät?
24 August 2023

Isännöitsijä on tärkeä henkilö taloyhtiössä, joka

Liiketilat kannattaa suunnitella hyvin toimiviksi
20 April 2023

Liiketilat suunnitellaan aina yksilöllisesti yrity

Isännöintitoimisto on taloyhtiön hallituksen oikeakäsi
23 June 2022

Miljoonat suomalaiset asuvat taloyhtiöissä, kuten

Toimitilat ovat yrityksen käyntikortti
8 October 2021

Oikeanlaisten toimitilojen valinta yritykselle on

Päivystävä lukkosepänliike auttaa vuorokauden ympäri
28 March 2021

Mukavaa, että olet löytänyt lukoista ja avaimista

Isännöintitoimisto on taloyhtiön hallituksen oikeakäsi

Miljoonat suomalaiset asuvat taloyhtiöissä, kuten esimerkiksi kerros- tai rivitaloissa. Isännöinnin tehtävänä on helpottaa näiden taloyhtiön asukkaiden arkea. Isännöintitoimiston kokemus sekä asiantuntemus auttavat taloyhtiöiden hallitusta ja osakkaita päätöksenteossa, esimerkiksi silloin kun on aika suunnitella ja toteuttaa isoja peruskorjauksia. Isännöintitoimisto tarjoaa kaikki taloyhtiön tarvitsemat isännöintipalvelut ammattitaitoisesti ja luottamuksellisesti. Isännöinnin merkitys kasvaa entisestään ja tähän vaikuttaa muun muassa asuinrakennuskannan vanheneminen sekä asuinrakennusten vauhdilla kasvava peruskorjaustarve. Tulevaisuuden isännöinti onkin entistä enemmän asiakaspalvelua, viestintää sekä talouden asiantuntemusta. Jatkuvasti lisääntyvän digitaalisuuden myötä isännöinnin osaaminen uudistuu monella eri tavalla.

Isännöintitoimisto on talonyhtiön johtamisen asiantuntija

Ammatti-isännöitsijä on sellainen henkilö, joka tuntee hyvin lainsäädännön sekä tietää oikeat menettelytavat. Isännöintitoimistolla on myös valmis kontaktiverkosto luotuna, asioiden lisäselvittelyä varten. Taloyhtiön tulisi tehdä ajoissa isännöintisopimus ennen kuin joudutaan tekemään taloudellisesti merkittävien päätöksiä. Isännöintitoimisto huolehtii, että taloyhtiön päätökset tehdään lainmukaisesti ja että hallituksen sisällä informaation kulkee joustavasti. Isännöintitoimisto myös ohjeistaa hallitusta käyttämään asiantuntijoita apunaan päättäessään taloyhtiön tulevaisuudesta. Isännöinti hoitaa siis sekä taloyhtiön hallituksen kokousten sekä yhtiökokousten järjestelyt ja lähettää asianmukaisen kokouskutsut. Isännöintitoimisto tai isännöitsijä laatii taloyhtiön talousarvion ja budjetin. Isännöinnin sekä hallituksen vastuulla on pysyä tämän budjetoinnin sisällä. Isännöintiin kuuluu useita eri tehtäviä, isännöintiä voisi kuvailla että se on niin kuin taloyhtiön projektipäällikkö ja se järjestää taloyhtiölle sen tarvitsemia palveluita. Isännöinti tehtäviin kuluu muun muassa; pitää huolta että taloyhtiön vuokrausaste on korkea, kiinteistön arvon pitäminen korkeana, viranomaisvelvoitteet sekä huoltokirjojen ajan tasalla pitäminen.

Isännöintiä tekee ammattilaisten tiimi. Isännöitsijä on sellainen henkilö, joka on hallitukselle ja osakkaille ennestään tuttu esimerkiksi kokouksista. Tämän lisäksi taloyhtiöiden asioita hoitavat kirjanpitäjät ja kiinteistösihteerit. He opastavat osakkaita ja asukkaita esimerkiksi yhtiövastikeasioissa, saunavuoroissa tai autopaikkojen varaamisessa.

Huoltoyhtiö on eri asiat kuin isännöinti

Huoltoyhtiön tehtäviin lukeutuu esimerkiksi taloyhtiön saunavuorojen ylläpito, asukasluettelon ylläpito sekä porraskäytävän nimitaulun päivittäminen. Muuttoilmoitukset tulee tehdä myös huoltoyhtiöille. Huoltoyhtiö vastaa esimerkiksi pihan kunnossapidosta kuten lumitöistä, pihojen hiekoittamisesta, nurmikon leikkuusta sekä pienistä kiinteistön korjaustöistä. Jos avain unohtuu sisälle asuntoon, tulee asukkaan soittaa huoltoyhtiölle, sillä huoltoyhtiö päivystää tällaisia tilanteita varten. Isännöitsijältä voit mahdollisesti saada ovenavauspalvelun, toimistoaikoina. Isännöitsijän ja huoltoyhtiön roolit ovat sopimuskohtaisia, ja tämä tehtävienjako eritellään sopimuksissa. Isännöintikeskus Tammen Oy on isännöinnin ammattilainen.