Menu

Kiinteistöt, niiden myynti, osto ja vuokraus


minusta

Kiinteistöt, niiden myynti, osto ja vuokraus

Oletko kenties myymässä tai ostamassa asuntoa tai taloa? Tai ehkäpä etsinnässäsi on uusi vuokra-asunto. Oli asumistilanteesi mikä tahansa toivon, että blogini auttaa sinua kaikessa kiinteistöön liittyvissä pulmissa. Useaan otteeseen muuttaneena, olen kokenut niin omakoti- kuin kerrostaloasumisenkin. Niin yksin kuin kimppakämpässäkin. Nämä kokemukset ovat inspiroineet minua perustamaan tämän kiinteistöalaan liittyvän blogini. Kirjoituksissani tarkastelen esimerkiksi sitä, mitä kaikkea asuntokaupoissa on hyvä ottaa huomioon, olit sitten myymässä vanhaa taloasi tai ostamassa uutta. Pohdin myös kiinteistönvälittäjän roolia prosessissa sekä pyrin antamaan vinkkejä siihen mitä asuntoaan itse myyvän tulisi huomioida. Lisäksi saatan myös paneutua alan uranäkymiin. Oli siis asumismuotosi mikä tahansa uskon, että löydät blogistani juuri sinulle mielenkiintoisia aiheita. Otan myös mielelläni vastaan kommentteja aiheeseen liittyen!

Viimeisimmät julkaisut

Mitä tekee isännöitsijä ja mitä isännöintipalvelut sisältävät?
24 August 2023

Isännöitsijä on tärkeä henkilö taloyhtiössä, joka

Liiketilat kannattaa suunnitella hyvin toimiviksi
20 April 2023

Liiketilat suunnitellaan aina yksilöllisesti yrity

Isännöintitoimisto on taloyhtiön hallituksen oikeakäsi
23 June 2022

Miljoonat suomalaiset asuvat taloyhtiöissä, kuten

Toimitilat ovat yrityksen käyntikortti
8 October 2021

Oikeanlaisten toimitilojen valinta yritykselle on

Päivystävä lukkosepänliike auttaa vuorokauden ympäri
28 March 2021

Mukavaa, että olet löytänyt lukoista ja avaimista

Toimitilat ovat yrityksen käyntikortti

Oikeanlaisten toimitilojen valinta yritykselle on erittäin tärkeää. Valinnassa kannattaa ottaa huomioon monia asioita, kuten sijainti, koko, alueen muut yritykset ja palvelut sekä mahdollisuus muuttaa toimitiloja yrityksen tarpeiden muuttuessa. Kannattaa myös harkita, haluaako toimitilat vuokrata vai ostaa. Kaikilla alueilla on myös omanlainen imago, jolla on myös merkitystä toimitilojen sijaintia miettiessä. Siihen vaikuttavat alueen ulkonäkö ja sijainti. Yksi tärkeimmistä kriteereistä toimitilaa valitessa on alueen muut yritykset. Suurin osa yrityksistä haluaa toimitilat sieltä, missä on muutkin alan yritykset, eli toimialan mukaan, joka lisää synergia etua. Usein hyvien kulkuyhteyksien päässä oleminen on ratkaisevaa ja ellei haluta palvella pelkästään autoilijoita, silloin myös hyvät julkiset yhteydet ovat tärkeät. Toimitilavuokraus kannattaa monesti aluksi, yritystä perustaessa ennen kuin toiminta on vakiintunut.

Mitä kaikkea toimitilojen valinnassa kannattaa huomioida

Sijainti on yksi tärkeimmistä päätöksistä toimitiloja etsittäessä. Sijaintia miettiessä kannattaa huomioida jo aiemmin mainitut alueen imago, kulkuyhteydet ja muut yritykset. Kulkuyhteyksiä kannattaa pohtia sekä työntekijöiden että asiakkaiden kannalta. Monet haluavat työskennellä keskeisellä paikalla, josta löytyy myös muita palveluja. Sijaintiin vaikuttaa myös se, missä asiakkaat liikkuvat, koska se voi vaikuttaa oleellisesti menestykseen.

Olennainen asia on myös toimitilojen hinta ja koko. Toimitilat kannattaa suunnitella sen mukaan, millaisissa tiloissa työntekijät työskentelevät ja minkälainen työkulttuuri yrityksessä on. Työskenteleekö suurin osa työntekijöistä toimistolla, vai etänä kotoa käsin. Minkälaiset toimistotilat palvelevat työntekijöitä parhaiten, avoimet tilat, joissa työskennellään yhteisöllisemmin, vaiko pienemmät ja hiljaisemmat tilat, joissa voi keskittyä paremmin. Usein toimitilat ovat yhdistelmä erilaisia tiloja, jotka tarjoavat mahdollisuuden monenlaiseen työskentelytarpeeseen.

Tilojen etsimiseen kannattaa myös varata tarpeeksi aikaa, että voi valita rauhassa juuri sellaiset tilat kuin haluaa, ilman aikarajan asettamaa painetta. Jos yritys on muuttamassa vanhoista tiloista uusiin tiloihin, kokemusta kannattaa hyödyntää ja miettiä, mikä vanhoissa tiloissa on toiminut hyvin ja minkälaisia ratkaisuja ei haluta uusissa tiloissa olevan. Aina kannattaa myös käydä paikan päällä tiloihin tutustumassa, koska kuvista ja pohjapiirroksista harvoin saa juuri oikeaa kuvaa, millaiset tilat ovat.

Toimitiloja etsiessä kannattaa miettiä yrityksen tarpeita ja kääntyä asiantuntevan ammattilaisen puoleen, esimerkiksi Concept & Contact Oy.